Sfeerfoto - Backbone Academy

Referenties

Jongeren voelen zich snel “thuis” bij Backbone Academy

Vanuit onze instelling is het van groot belang dat we een goede samenwerking hebben met de hulpverleners.

De werkers van de Backbone Academy komen echter meer in contact met de jongeren dan wij. Jullie zijn belangrijke oren en ogen.

Zo ervaar ik de samenwerking. Jullie werken vanuit een transparante inzet naast de jongere. Er zijn korte lijntjes en dat werkt zeer prettig.

Vanuit de  laagdrempeligheid merk ik dat de jongeren zich snel “thuis voelen” bij jullie.

Ik gun iedere jongeren een Backbone coach!

Inge de Rooij JVV

 

 

Backbone Academy staat voor/naast/achter de jeugdige, geeft de jeugdige een stem in zorgland, werkt laagdrempelig, staat altijd paraat en is een superfijne partij om mee samen te werken.

Zij werken waar kan systemisch, waar zij er onvoorwaardelijk voor de jeugdige zijn en tegelijkertijd meervoudig partijdig kunnen zijn naar alle gezinsleden.

Ivy Damen JVV

 

Niet op afstand, maar ook achter de voordeur

Samen met Jaimy van Backbone Academy (BBA) heb ik zoveel mogelijk kunnen werken volgens de bedoeling. Namelijk: aansluiting vinden en mogelijkheden zoeken op de behoefte van een student. In dit geval ging het om jongen die het moeilijk vond om naar school te komen en om daar dan vervolgens te doen wat er van hem verwacht werd. Hij was onzeker en verbloemde dit door afleidend (macho) gedrag. Tegelijkertijd waren er op straat allerlei mogelijkheden om het verkeerde pad op te gaan.

Doordat de lijntjes met BBA kort en direct zijn, hebben we iedere keer snel kunnen schakelen. Present zijn voor deze student/dit jonge mens. School blijkt (op dit moment) helaas te hoog gegrepen maar het BBA-traject gaat door. Er worden nu veel (werk)trajecten uitgeprobeerd en hij wordt hierin geduldig begeleid. Niet op afstand maar ook achter de voordeur. En dat maakt het krachtig en geloofwaardig.

Ik geloof dat zonder het werk BBA deze student allang de moed zou hebben verloren om in het juiste te (kunnen) investeren. De begeleiding van BBA gaat niet over tig lagen en met steeds wisselende hulpverleners. De hulp wordt geboden door een overzichtelijke club betrouwbare en benaderbare mensen die dingen DOEN en weten waar ze het over hebben.

Trefwoorden: actie, open, direct, vertrouwen, snel, bereikbaar, (ervarings)deskundig, reëel, geduld, vasthouden, er zijn, no nonsens, oplossingsgericht.

Kees IJzermans, mentor Summa College

 

Samenwerking met Backbone Academy is uniek

De samenwerking met de Backbone Academy kan ik het beste omschrijven als uniek en outreachend! Als wijkagent werk ik bij complexe casuïstiek graag samen met het team van de Backbone Academy. De medewerkers beschikken over een flinke dosis lef en doorzettingsvermogen. Ze weten door hun unieke aanpak jongeren en ouders te bereiken die eerder onbereikbaar waren.

Het team van de Backbone Academy is in tegenstelling tot veel andere instanties 24/7 bereikbaar en inzetbaar.

Bij een signaal gaat het team direct in de DOEN stand, dit is hun kracht!

Wijkagent Robbie van der Heijden

 

 

Echt contact

Basisschool de Groene Vlinder Eindhoven

Als basisschool de Groene Vlinder bevinden wij ons midden in het werkgebied van de Backbone Academy. Wij zijn ontzettend blij met de samenwerking. We zoeken bijvoorbeeld laagdrempelig contact over situaties op school of op straat met onze kinderen via een gezamenlijke appgroep.

Ook kwamen de mannen van Backbone naar ons Lentefestival (de kinderen helemaal enthousiast en verrast, dat was zo mooi om te zien) hebben ze groep 6-7-8 verrast met een bezoekje (en waterijsjes) tijdens een voetbaltoernooi.

Het echte contact wat ik dan zie met de kinderen kun je niet meten met allerlei vragenlijsten. Maar dat de aanwezigheid van Backbone in onze wijk en voor onze kinderen van onschatbare waarde is, is voor mij overduidelijk.

Marjolein Gravendeel (directeur Basisschool De Groene Vlinder)