Sfeerfoto - Backbone Academy

Referenties

Niet op afstand, maar ook achter de voordeur

Samen met Jaimy van Backbone Academy (BBA) heb ik zoveel mogelijk kunnen werken volgens de bedoeling. Namelijk: aansluiting vinden en mogelijkheden zoeken op de behoefte van een student. In dit geval ging het om jongen die het moeilijk vond om naar school te komen en om daar dan vervolgens te doen wat er van hem verwacht werd. Hij was onzeker en verbloemde dit door afleidend (macho) gedrag. Tegelijkertijd waren er op straat allerlei mogelijkheden om het verkeerde pad op te gaan.

Doordat de lijntjes met BBA kort en direct zijn, hebben we iedere keer snel kunnen schakelen. Present zijn voor deze student/dit jonge mens. School blijkt (op dit moment) helaas te hoog gegrepen maar het BBA-traject gaat door. Er worden nu veel (werk)trajecten uitgeprobeerd en hij wordt hierin geduldig begeleid. Niet op afstand maar ook achter de voordeur. En dat maakt het krachtig en geloofwaardig.

Ik geloof dat zonder het werk BBA deze student allang de moed zou hebben verloren om in het juiste te (kunnen) investeren. De begeleiding van BBA gaat niet over tig lagen en met steeds wisselende hulpverleners. De hulp wordt geboden door een overzichtelijke club betrouwbare en benaderbare mensen die dingen DOEN en weten waar ze het over hebben.

Trefwoorden: actie, open, direct, vertrouwen, snel, bereikbaar, (ervarings)deskundig, ree╠łel, geduld, vasthouden, er zijn, no nonsens, oplossingsgericht.

Kees IJzermans, mentor Summa College